Vendégasztal

Kalláéknál tíz fő a maximum, és nyolc az ideális. Gundelt hozza példának, aki szerint a 6-8 fős társaság tud egy témáról beszélni. „Ha ennél több ember beszélget, akkor már zaj van. Nálunk nincs másik asztal, és két főre nem főzök, hozzanak havert. Hol kapok két szelet libamájat?” – kérdezi hetykén. 71 éves, energikus, lelkes. „A konyhában dolgozni kell, nem enni" – árulja el fittsége titkát. A szűk vendégszám miatt itt tényleg különleges fogások kerülnek a menüsorba, amit szigorúan csak a náluk megszálló vendégeknek kínál. Az egyik gourmet vacsora vendégei az alábbi fogásokat élvezhették:

  1. Csuka fehérbor mártásban sült paprikával, vajas spenóttal
  2. Pontyhalászlé „kóstoló”
  3. Libamáj zsírjában sütve, ropogós hagymával és stircelt burgonyával
  4. Konfitált fürj vargányával és őszibarackkal
  5. Kacsamell céklás meggyel és krokettel
  6. Dámvad szűzpecsenye zöldbabbal és rókagombával
  7. Fehércsokis panna cotta áfonya-málna-mentaöntettel
  8. Házi sajt

Ez lenne a falusi vendégasztal Kalla-módra.